Könyvvizsgálat

A Diamant Könyvvizsgáló Kft. teljes körű, szakszerű, precíz könyvvizsgálat elvégzését nyújtja az ipar, kereskedelem, szolgáltatások, pénzügyi intézmények, befektetési szolgáltatók, pénztárak, egyéb szervezetek és a költségvetés területén egyaránt. Kiemelt területünk a tőzsdén jegyzett cégek könyvvizsgálata is.

konyvvizsgalat

Az átvilágítást a 4400-as standard szerint végezzük, szem előtt tartva, hogy a könyvvizsgálat elsődleges célja az érintettek jövőbeli gazdasági döntéseinek megalapozása.

Könyvvizsgálat és beszámoló készítés

Nagyon fontos, hogy minden gazdálkodó, cégtulajdonos a vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről megbízható és valós adatokkal tudjon szolgálni, csak reális információkat hozzon nyilvánosságra a jogszabályokban meghatározott módon, hiszen a könyvvizsgálat a közérdek védelmének egyik eszköze is a pénzügyi beszámolás rendszerében. Ennek megfelelően végzik szakembereink a vagyonértékeléssel, apport-értékeléssel kapcsolatos hitelesítési feladatokat.

Kérjen személyre szóló ajánlatot már most az Ön cége számára!

Könyvvizsgálati audit

Bár 2014-től a gazdálkodási adatok auditálása 300 millió forintos árbevétel alatt már nem kötelező, (ez nagyjából a Magyarországon bejegyzett cégek közel harmadát érinti) mégis érdemes évente és jelentősebb gazdasági eseményeknél könyvvizsgálatot tartani, az árbevétel nagyságrendjétől függetlenül.

Miért éri meg Önnek, ha cége rendelkezik auditálással?

A könyvvizsgálat azon túl, hogy segít elkerülni az adóügyi kockázatokat, javítja vállalkozásának hatékonyságát, jövedelmezőségét azzal, hogy hiteles képet ad a vállalkozás vagyoni és pénzügyi helyzetéről, a működés eredményéről. Egy lehetséges finanszírozó bank erre biztonsággal tud alapozni a forrás megítélésénél-, illetve a pályázatok elbírálásánál is kiemelt szempont a cég auditálása.

Pályázatokhoz könyvvizsgálati anyag készítése

Cégének fejlődését az Európai Uniós projektek, támogatások pénzügyi elszámolásának hitelesítésével is támogatjuk. Egy pályázat beadása során, illetve végrehajtásában elengedhetetlen a pénzügyi-gazdasági transzparencia, amihez a szükséges auditot biztosítjuk.

Könyvvizsgálati tanácsadás, személyre szabottan

A Diamant Könyvvizsgáló Kft.-ben vállaljuk továbbá önkormányzatok számára vállalkozások helyi iparűzési adójának, társasházak elszámolásainak, előzetes költségvetésének ellenőrzését, éves és évközi beszámolók-, IFRS szerinti beszámolók, árufuvarozói nyilatkozatok hitelesítését, összevont (konszolidált) beszámolók, pénznem változtatások auditálását és az új devizában összeállítandó mérleg elkészítését is.

Jó, ha tudja azt is, hogy bizonyos esetekben van mozgástere a számviteli szabályok körében, azonban csakis könyvvizsgálói közreműködéssel és hozzájárulással! Segítségünkkel akár hitelképesebb, tőkeerősebb, támogatásra érdemesebb lehet vállalkozása, ha feltárjuk cége számára a jogszabályok adta lehetőségeket, amivel – többek között – igénybe veheti a különböző kedvezményeket és adó-visszatartási lehetőségeket. Keressen bennünket a részletekért!

Szervezeti hatékonyság növelése átalakulással

Hallott már arról, hogy azért nem vehet igénybe adókedvezményt, mert nem megfelelő cége tulajdonosi szerkezete? Mi segítünk cége átalakításában úgy, hogy az elérhető legmagasabb adókedvezmények igénybevételére váljon jogosulttá. Kérje már ma tanácsainkat!